K

ijkje in het aankoopproces

Heb je de wens om een woning aan te kopen, dan begin je vaak met het zoeken naar woningen op Funda. Maar dan begint het pas en hoe moet je nou verder? TOET Makelaars helpt je graag om samen met jou de ideale woning te vinden en je vooral te begeleiden in dit hele proces. Hieronder een kijkje in het aankoopproces.

Contact
Stap 1
Neem contact op met TOET makelaars. De afspraak kan bij jou thuis plaatsvinden, op kantoor of elders. Wat jou het beste uitkomt. In dit gesprek maken jullie kennis met elkaar en wordt er vooral gesproken over jouw woonwensen. Waar ben je naar op zoek? Welke buurt? Tot welk bedrag kan je een woning kopen? En op de laatste vraag adviseert Cathelijne je om in contact te komen met een hypotheekadviseur. Indien je dat nog niet hebt gedaan, kan Cathelijne je vrijblijvend in contact laten komen met hypotheekadviseur uit haar eigen netwerk. Na dit gesprek ontvang je binnen 48 uur een vrijblijvende offerte en hoopt Cathelijne positief van je te horen.
1
Contact
Aanbod
Stap 2
Je ontvangt het aanbod, jullie gaan samen de woningen bekijken en dan vind je jouw ideale woning. TOET makelaars deelt haar bevindingen van de woningen met jou en bekijkt de staat van het pand. Bij de verkopende makelaar zal zij alle stukken van de woning opvragen. Denk hierbij aan het bestemmingsplan, VVE stukken, juridische documenten, milieugegevens. Ook zal TOET Makelaars door middel van object vergelijking nagaan of de woning realistisch geprijsd is. Zodra alles duidelijk voor je is en je precies weet wat je koopt zal er in overleg met jou een bod worden uitgebracht. Toet Makelaars is creatief in het onderhandelingsproces en gaat voor het beste resultaat voor jou. Hierbij gaat het meer dan alleen de prijs. Tijdens dit eventuele onderhandelingsproces zal TOET Makelaars je bij iedere ontwikkeling informeren en adviseren.
2
Aanbod
Overeenkomst
Stap 3
Gefeliciteerd! Er is mondelinge overeenkomst tot stand gekomen. Dit is nog niet rechtsgeldig. Er zal een koopcontract moeten worden getekend. Koop je een woning in Amsterdam dan vindt dit plaats bij de notaris. Koop je buiten Amsterdam een woning dan maakt de verkopende makelaar het koopcontract op. In dit koopcontract staan o.a de gemaakte afspraken waarmee de overeenkomst is gesloten. TOET Makelaars gaat na of alles correct in het koopcontract staat en informeert en begeleidt jou hierbij. Na het tekenen van het koopcontract en het ontvangen van een kopie gaat er voor jou als koper de drie dagen bedenktijd in.
3
Overeenkomst
Financiering
Stap 4
TOET makelaars is betrokken bij de aankoop van je woning en begeleidt je ook bij de overeengekomen termijnen die in het koopcontract staan. In de meeste gevallen is er sprake van een volledige financiering of met inbreng van eigen geld. In deze situatie is er een taxatierapport nodig, die door een derde onafhankelijke makelaar/taxateur opgemaakt moet worden. TOET makelaars heeft hier ook haar contacten in en kan jou een scherpe prijs aanbieden. Na het rondkomen van de financiering, zal er zoals overeengekomen in het koopcontract de waarborg van 10% van de koopsom of een bankgarantie moeten worden afgegeven bij de notaris. TOET makelaars houdt ook dit termijn voor je in de gaten.
4
Financiering
Overdracht
Stap 5
Zodra alle voorbehouden zijn verstreken, kan het eigendom aan jou als koper worden overgedragen. Het is belangrijk om te weten of de woning in dezelfde situatie verkeert als het moment dat je de aankoop deed. Heeft de verkoper de keuken er niet uitgehaald? Of is er sprake van een lekkage? Na de woning goed bekeken te hebben en de meterstanden genoteerd zijn volgt de afspraak bij de notaris voor de notariële leveringsakte en de eventuele hypotheekakte. Hier staat TOET Makelaars je bij en begeleidt je in dit laatste stukje van het succesverhaal. 
5
Overdracht
Toekomst
Stap 6
TOET Makelaars zal er voor je blijven zijn.
6
Toekomst

Succesverhalen

"Fantastisch geholpen door Cathelijne. Snel en kundig. Met de grote hoeveelheid kijkers was het fantastisch dat zij alles uit handen heeft genomen."
Natasja
Amsterdam
"Cathelijne is heel secuur, fijn om mee te werken, lekker pittig en pakt zaken goed aan."
Jane
Amsterdam
“Cathelijne was uiterst professioneel en kundig in haar begeleiding. Denkt mee en is zeer prettig om mee te communiceren.”
Roy
Amsterdam

In 3 stappen naar succes:

1. Allereerst maken we kennis en nemen we je wensen door.

2. Binnen 48 uur ontvang je een vrijblijvende offerte.

3. Na akkoord starten we ons succesverhaal.

Contact

Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op.