Blekersvaartweg 78 B, Heemstede

04 september, 2023

Oppervlakte

100 m2

Vraagprijs

€ 49.500

Postcode

2101 CD Heemstede

04 september, 2023

Blekersvaartweg 78 B, Heemstede

Verkocht

Café Toet is een  nieuwe hotspot in het centrum van Heemstede. De koffiezaak is gelegen tegenover de Albert Heijn. Hierdoor is het een perfecte plek om de boodschappen te combineren met een kop koffie en een taartje bij Café Toet. Het betreft een tussengelegen (horeca) bedrijfspand. De buren zijn ook twee grote retailers en dan ook publiek trekkers, namelijk de Sport2000 en de Gall & Gall.

Omschrijving

Situering
Café Toet is een nieuwe hotspot in het centrum van Heemstede. De koffiezaak is gelegen tegenover de Albert Heijn. Hierdoor is het een perfecte plek om de boodschappen te combineren met een kop koffie en een taartje bij Café Toet. Het betreft een tussengelegen (horeca) bedrijfspand. De buren zijn ook twee grote retailers en dan ook publiek trekkers, namelijk de Sport2000 en de Gall & Gall.

De Binnenweg, welke om de hoek op loopafstand van het object ligt, heeft een breed aanbod aan winkels met voornamelijk lokale ondernemers, gezellige horeca en een dorpse sfeer.

Het object is zeer goed bereikbaar. In de directe omgeving van het object geldt vrij parkeren, wat op zich vrij uniek is. Daarnaast is de Albert Heijn voorzien van een ruime parkeergarage. Hierdoor is Café Toet zeer goed bereikbaar met de auto.

Verder bevindt zich aan de voorzijde van het object een plein, dus ook voor de bakfietsende moeder is Café Toet een ideale plek om aan te doen. Het ruimte terras is dan ook heerlijke plek om even te onthaasten in het drukke leven.

De dichtstbijzijnde (regionale) OV-haltes liggen op nog geen 10 minuten lopen. De bereikbaarheid te voet of te fiets is vanwege de centrale ligging uitstekend.

Heemstede is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Het aantal inwoners van de gemeente Heemstede is 27.531 personen. Dit zijn 12.019 huishoudens. Ten noorden van Heemstede ligt Haarlem (6 km) en ten oosten liggen Amsterdam (26 km) en Schiphol (15 km) en Zandvoort (10 km) ten westen.

Profilering
Verkoper van Café Toet is een woningmakelaar en daarnaast interieur designer. Voor haar werk als makelaar ontmoet ze veel mensen. En ook als interieur designer zocht ze naar een uithangbord. In 2022 kwam zij op het idee om dit te combineren. En zo ontstond Café Toet; een plek waar je lekker van een taartje met een kopje koffie kan genieten, interieuradvies kan inwinnen en als je op zoek bent naar een makelaar voor de aankoop van je nieuwe woning.

Na een grondige verbouwing waar gebruik is gemaakt van hoogwaardige materialen zijn in juni 2022 de deuren van de 3-in-1 zaak geopend. En de passie voor interieur van vekoopster is hierbij goed zien. De zaak is stijlvol ingericht waarbij gebruik is gemaakt van natuurlijke materialen, helemaal van nu!

Café Toet is geopend van 08.30 uur tot 17.00 uur en op de zondagen gesloten. Om 10 uur een heerlijke cappuccino met een Zweeds kaneelbroodje, om 12 uur een verse tosti of om 16 uur voor een goed glas wijn met een (gezonde) snack. Bij Toet is aan alles gedacht.

Omdat haar baan als makelaar, in combinatie met een gezin met 3 jonge kinderen en het runnen van een horecabedrijf in de praktijk haast niet te combineren valt, heeft verkoper besloten de bedrijfsexploitatie ter overname aan te bieden. De handelsnaam behoort niet tot de overname.

De inventaris en bedrijfsinrichting zijn allemaal recentelijk aangeschaft, waarvan facturen kunnen worden overlegd. Café Toet biedt dan ook veel mogelijkheden voor een volgende ondernemer, die kan door bouwen op de potentie die het heeft.

Indeling
Het terras bevindt zich aan de voorzijde van het object met ca. 24 zitplaatsen. Aan de gevel staan aan weerszijden tafels opgesteld voorzien van stoelen en bankjes. Café Toet is via de entree in het midden van de voorgevel te bereiken. Zowel links als rechts bevinden zich grote ramen, waardoor er veel daglicht binnenkomt aan de voorzijde.

Bij binnenkomst betreedt men direct de zaak. Het betreft een lange ruimte. Met de moderne bar aan de rechterzijde, voorzien van een professionele koffiezet- apparaat. Door een roomdivider aan de linkerzijde van het object, ontstaat een sfeervolle ruimte met verschillende zitplaatsen en hoekjes.

De gehele ruimte is voorzien van een nieuw (span) plafond, waardoor het een strakke look krijgt en de combinatie met de industriële spot, krijft het object een moderne uitstraling.

De eerste zitplaatsen bevinden zich aan de voorzijde bij het raam en aan de linkerzijde is een wandbank geplaatst met verschillende tafels en stoelen. Het gedeelte waar de koffiezaak wordt geëxploiteerd, heeft ca. 20 zitplaatsen en een oppervlakte van is ca. 40 m².

De totale oppervlakte van het object is ca. 100 m². De ruimte na de koffiezaak is verdeeld in een aantal ruimtes. Twee van deze ruimtes zijn ingericht als ontvangst ruimte voor klanten. En lenen zich perfect als kantoor / werkplek / vergaderruimte, maar kan ook met een relatief eenvoudige aanpassing bij de verkoopvloer worden getrokken. Bij elkaar ca. 20 m2 groot.

Verder zit er aan de rechterzijde een gangbare keuken in een aparte ruimte, alsmede de gescheiden toiletgroep. De open ruimte wordt momenteel gebruikt voor de verkoop van de interieur en lifestyle items.

Voor een overzicht verwijzen we naar de plattegrond in de bijlagen met een gedetailleerde tekening van het object.

Pand
Het oorspronkelijke bouwjaar van het pand is 1993.

Onderhoud: goed
Funderingen: Betonnen fundering
Gevel(s): Metselwerk
Kozijnen: Houten kozijnen met dubbelglas
Vloeren: Parket vloer
Gootconstructie: Goed

Technische installaties
Voor zover bekend functioneren de technische installaties naar behoren.

Verwarming: C.V. combiketel met radiatoren
(Warm) water: C.V. combiketel
Elektrisch: Voldoende groepen, geen krachtstroom.
Riolering: Aanwezig, aangesloten op het openbaar riool
Alarminstallaties: Aanwezig, camera’s en sensoren
Brandmeldinstallaties: Niet aanwezig, de benodigde brand preventieve middelen zijn wel aanwezig en gekeurd
Luchtbehandeling: Niet aanwezig
Mechanische ventilatie: Aanwezig

Demografische gegevens
Nederland telt 17,4 miljoen inwoners. De bevolking is in de laatste anderhalve eeuw meer dan vervijfvoudigd. Het bevolkingsaantal zal volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) toenemen tot 17,8 miljoen in het jaar 2040 en 17,9 miljoen in 2060.

Heemstede is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Gemeente Heemstede heeft afgerond een totale oppervlakte van 964 hectare, waarvan 918 land en 47 water (100 hectare is 1 km2). De gemeente telt 1 woonplaats, 3 wijken en 14 buurten.

Heemstede is een van de welvarendste gemeentes van Nederland. Heemsteedse huishoudens hebben de vijfde plek van hoogste inkomens in Nederland.

Aantal inwoners: 27.577
Aantal huishoudens: 12.171
Gemiddeld inkomen per inwoner: €40.000
Aantal bedrijven: 4155
Waarvan handel en horeca: 530

Bron: allecijfers.nl

Kadaster
Kadastrale aanduiding: Heemstede, sectie A, nummer 9355 A2.

Ligging
Tegenover de Albert Heijn in het centrum van Heemstede

Bereikbaarheid
Auto: Uitstekend
Openbaar vervoer: Goed
Te voet/fiets: Uitstekend

Belendingen
Winkels,(horeca)bedrijven, woningen en appartementen.

Parkeren
Gratis in de directe omgeving

Bestemming/gebruik
De bestemming is Centrum-1, dit houdt
in voor wat betreft horeca: horeca
categorie 1, zoals lunchrooms,
restaurants, eetcafés en snackbars,
met dien verstande dat het totale aantal
vestigingen, inclusief de vestigingen,
horeca categorie 2, niet meer bedraagt
dan 23. Meer info: ruimtelijkeplannen.nl.

Brouwerijverplichtingen
Geen brouwerijverplichting.

Leveranciersverplichtingen
Er is een afname verplichting voor de
koffie bij de Aroma Club.

Brandveiligheideisen
De benodigde brandpreventieve
middelen zijn aanwezig.

Inrichtingseisen
Voldoet aan de inrichtingseisen. Er is
geen vetvangput aanwezig.

Vergunningen
De benodigde Drank – Horecavergunning
is aanwezig.

Personeel
Het personeelsbestand bestaat uit oproepkrachten, vraag naar een recent overzicht.

Metrage
Totale oppervlakte is ca. 100 m², waarvan ca. 40 m² nu is ingericht voor de koffiezaak en ca. 45 m2 voor overige bedrijfsactiveiten.

Zitplaatsen/capaciteit
Terras: ca. 24 zitplaatsen
Koffiezaak: ca. 20 zitplaatsen

Inventaris / bruikleen / lease
De aanwezige inventaris bevindt zich in goede staat. Er zijn geen bruikleen goederen.

Voorraden
De vraagprijs is excl. handelsvoorraad. En dienen te worden overgenomen tegen de inkoopprijzen.

Bijzonderheden / USP’s
• Recentelijk volledig opnieuw ingericht en opgeknapt. Instapklaar!
• Goede ligging tegenover de Albert Heijn in het centrum van Heemstede
• Ruimte kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden icm met horeca.

Huurovereenkomst
Voorzetting van de huurovereenkomst middels een indeplaatsstelling of een nieuwe af te slutien huurovereenkomst

Object
Blekersvaartweg 78 B, 2101 CD te Heemstede

Huuringangsdatum
1 juni 2022

Huurtermijn
5 + 5 huur jaren

Waarborgsom
3 maanden huur

***************

Vraagprijs
De vraagprijs voor de bedrijfsexploitatie bedraagt € 49.500,–

Huurprijs
De huurprijs van het registergoed bedraagt ca. € 21.000,– per jaar, excl BTW

Related Works